lunes, 23 de noviembre de 2015

La seguretat a Internet

En el món en el que vivim, la tecnologia té un paper fonamental. Moltes persones tenen a l'abast seu algun dispositiu per poder accedir a la xarxa des d'on vulguin.

Segons el tipus d'ús que facis de la xarxa, hi ha dues conductes. Per una banda, trobem la conducta addictiva que és aquella que provoca que la gent estigui enganxada tota l'estona a les noves tecnologies. D'altra banda, trobem la conducta disfuncional que provoca un mal ús dels aparells electrònics.
Aquest mal ús dels aparells elctrònics s'anomena ciberassetjament (també conegut com a "cyberbullying"). El ciberassetjament és l'ús de xarxes socials, mitjans de comunicació, missatges o altres llocs de la xarxa per assetjar a una persona o bé, a un grup. Molts cops aquest fet comença  amb una simple rialla que poc a poc, és va convertint en una costum. A vegades, el ciberasstejament pot constituir un delicte penal. La majoria de casos d'aquest mal ús de la xarxa la provoquen els adolescents.

Quan pengem qualsevol cosa a Internet, hem de saber que pengem i que possiblement algunes persones es sentiran identificades amb allò, i per tant, provocar danys personals en aquella persona.
Com a futurs educadors, creiem que s'ha d'advertir als nens dels avantatges i inconvenients que tenen les tecnologies, i ensenyar-los com fer un bon ús d'aquestes noves eines ja que aporten una gran sèrie d'avantatges.




No hay comentarios:

Publicar un comentario